De leukste jeans trends van 2023

februari 21, 2023

De leukste jeans trends van 2023

JEANS TRENDS VAN 2023

Alhoewel spijkerbroeken vast een item zijn die jij altijd in je kledingkast hebt liggen, zijn er een aantal nieuwe varianten die in 2023 zeker weten een trend zijn en jij wellicht nog aan je jeanscollectie kan toevoegen! Stel je capsule wardrobe samen door de perfecte jeans bij Olivia & Kate te kopen. Ga voor een basic jeans of juist een jeans met glitters!
 
Ben jij benieuwd wat de grootste en leukste jeanstrends zijn van 2023? Lees dan snel verder!

 

Baggy jeans 

'The bigger, the better’

Baggy broeken hebben een comfortabele pasvorm en vallen wat losser om de benen heen. De baggy broek zorgt voor een nonchalante en relaxte uitstraling. Je kan de baggy jeans casuals stijlen met een trui of sweater en sneakers of juist chiquer met een corset top of crop top en hakken. Het belangrijkste is dat je kiest voor een stijl die past bij jouw persoonlijke smaak en lichaamsvorm.
 
Baggy broeken zijn te shoppen in verschillende stijlen: van wijd uitlopende jeans broeken tot oversized joggingbroeken. Wij zijn helemaal fan van baggy broeken, omdat ze zo comfortabel zitten & je er makkelijk in kan bewegen. Je draagt deze broeken naar verschillende gelegenheden: naar werk, een feestje, wandelen of lekker thuis op de bank. Daarnaast zijn er ook verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals denim, katoen, linnen en zijde.
 

Denim on denim 

Een van de grootste trends van 2023 is de denim on denim trend. Stijl spijker op spijker door bijvoorbeeld denim korset tops of denim jassen te combineren met een denim broek of denim rok. Deze trend geeft jou een stoere look en is ideaal voor iedereen. Er zijn veel verschillende manieren waarop jij denim kan stijlen!
Draag dezelfde tint denim boven en onder en het lijkt net alsof je een jumpsuit aan hebt! Draag 2 verschillende tinten denim voor meer contrast in je outfit. Draag bijvoorbeeld een donkere denim blouse met een lichtere denim broek.
 
Ga voor een vintage look met een leuk oversized denim jacket in combinatie met een flared broek voor een vintage look! Stijl de denim on denim look af met leuke accessoires zoals een denim of witte tas en onze stainless steel sieraden.

 

Wijde pijpen / straight leg broeken

    Wijde pijpen en straight leg broeken zijn momenteel een grote trend in de modewereld! Deze stijl van broeken hebben een iets lossere pasvorm en geven een retro look aan elke outfit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen.
     
    Straight leg jeans worden momenteel al veel gedragen! Deze jeans hebben een rechte pijp en zijn perfect voor een casual look. Ze kunnen worden gedragen met een oversized witte blouse voor een alledaagse look of juist een crop top en blazer om de outfit wat op te spicen. Wijde pijpen/ straight leg broeken zijn voor ons de perfecte tijdloze jeans. Je draagt ze het hele jaar door en  je combineert deze spijkerbroek met vrijwel alles!
     
    Wijd uitlopende pijpen en straight leg broeken zijn geschikt voor verschillende lichaamstypes, omdat ze je benen langer doen lijken. Deze broeken zijn ook een geweldige keuze voor mensen die zich niet op hun gemak voelen in strakke skinny jeans.

    Denim cargo en parachute broeken

    Wij zijn helemaal verliefd op de denim cargo of parachute broeken van dit moment! Wij hebben een mega leuke lichtblauwe parachute spijkerbroek in onze collectie die jij echt in je kledingkast wil hebben hangen! Super trendy & heel leuk voor een festival!

    Vintage wassingen

      Vintage wassingen zijn momenteel helemaal trendy! Vooral als het gaat om spijkerbroeken. Vintage wassingen geven spijkerbroeken een gedragen en versleten uitstraling, wat een retro en vintage gevoel geeft aan elke outfit.
       
      Deze vintage wassingen kunnen verschillende tinten hebben, zoals lichtblauw, medium blauw en donkerblauw, en soms ook gecombineerd met witte accenten. Het effect van de vintage wassing kan verschillen, afhankelijk van de methode die wordt gebruikt. Soms heb je een broek met een subtiele vervaging, terwijl een andere broek meer slijtage en scheuren kan hebben.
       
      Vintage wassingen zijn niet alleen populair omdat ze een retro uitstraling geven, maar ook omdat je hiermee de spijkerbroek uniek maakt. Geen twee vintage gewassen spijkerbroeken zijn hetzelfde, wat betekent dat je een exclusieve broek hebt die niet iedereen draagt!
       
      Spijkerbroeken met een vintage wassing kunnen worden gedragen met eenvoudige t-shirts en sneakers voor een casual look, of gecombineerd met een blouse en hakken voor een meer classy look. Vintage gewassen spijkerbroeken kunnen ook goed worden gecombineerd met andere items, zoals een leren jas of een denim jack.
       

      Hoge taille broeken

        Broeken met een hoge taille zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de modewereld. Deze broeken hebben een hoge taille die boven de navel zit, waardoor het accent op de taille wordt gelegd en je benen langer lijken.
        Het dragen van hoge taille broeken zorgt voor een flatterende pasvorm. Deze broeken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder skinny jeans, wijde pijpen en pantalon broeken. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals denim, katoen, linnen en leer, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. 
         
        High waist jeans passen goed bij veel andere modetrends, zoals cropped tops, oversized jassen en blouses. Al met al zijn trendy hoge taille broeken een veelzijdig kledingstuk dat gemakkelijk te dragen is en er geweldig uitziet voor verschillende gelegenheden.

         

        Ecologisch verantwoorde broeken

          Veel van onze broeken zijn gemaakt van organisch katoen. Dit betekent dat tijdens de productie geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het milieu tijdens de productie van spijkerbroeken.
           
          Ben jij benieuwd welke spijkerbroeken wij bij Olivia & Kate allemaal op de site hebben staan? Neem dan snel een kijkje op onze website of in onze winkel in Haarlem!
           
          Wanneer je voor 23:59 besteld wordt je pakketje dezelfde dag nog verzonden! Bij bestellingen boven de €100 krijg je ook nog is een GRATIS canvas tas! Hoe geweldig is dat girls! 



          Also in Blog Olivia & Kate

          The Lisboa Vida
          The Lisboa Vida

          april 10, 2024

          De lente is weer begonnen en dit is het perfecte seizoen om het betoverende Lissabon te bezoeken! De temperaturen stijgen en de bloemen beginnen te bloeien. De romantische uitstraling van Lissabon past perfect bij onze nieuwe lente collectie! 

          Lees meer

          Koningsdag outfit
          Koningsdag outfit

          april 03, 2024

          Het is weer tijd om de allerleukste oranje items te scoren en er fantastisch uit te zien op koningsdag! Wij hebben de allerleukste items in de collectie waarmee jij de perfecte outfit hebt voor jouw feest, festival of iets anders gezelligs op Koningsdag. Don't miss it girls!

          Lees meer

          Easter brunch outfit
          Easter brunch outfit

          maart 25, 2024

          Babes! Het is weer tijd voor leuke paasontbijtjes, brunches en lunches! Hiervoor heb jij de perfecte outfit nodig! Met onze leuke pastel items ben jij ready to go! Lees snel verder om outfit inspiratie op te doen!

          Lees meer