Modetrends voor de zomer 2023

Modetrends voor de zomer 2023

Summer is around the corner & het is tijd om onze kledingkast te updaten met de nieuwste modetrends! Deze zomer draait alles om vrouwelijke en comfortabele kledingitems die ons laten stralen in de warme zon. Van jumpsuits tot katoenen sets, denim items tot ruches, gilets tot linnen items en cowboylaarzen, er is voor ieder wat wils. Wij laten je de prachtige modetrends voor dames zien die je kan shoppen bij Olivia & Kate

MODETRENDS VOOR DAMES

Jumpsuits

Jumpsuits zijn dit seizoen onmisbaar in de garderobe van elke vrouw! Jumpsuits zitten comfortabel en zijn perfect voor de zomer! Kies voor een luchtige jumpsuit voor een speelse en romantische uitstraling. Shop onze denim jumpsuit als mega trend item voor deze zomer! Deze jumpsuit is perfect voor een festival. Combineer je jumpsuit met een paar sandalen of sneakers en enkele statement sieraden voor een complete zomerse look! 

Katoenen sets: comfort in stijl

Katoenen sets zijn niet alleen comfortabel, maar ook heel veelzijdig. Deze trendy combinatie van een top en een broek of een top en een rok geeft je een moeiteloze en chique uitstraling. Kies voor lichte, ademende stoffen in zomerse kleuren zoals mint, lichtroze of beige. Of je nu gaat brunchen met vrienden of een dagje strand gepland hebt, een katoenen set voor dames is de perfecte keuze!

Denim kleding voor dames 

Denim is tijdloos en is altijd trendy! Dit seizoen zijn denim items terug in de mode, waaronder spijkerbroeken, denim jasjes, denim tops & denim jumpsuits. Qua spijkerbroeken zien we veel rechte pijpen en wijde pijpen, en de kleuren variëren van lichtblauw tot donkerblauw. Denim jasjes zijn ook populair en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een witte top en een paar cowboylaarzen voor een trendy zomeroutfit. Wij zijn helemaal gek op de denim op denim look. Shop onze denim top in combinatie met onze jeans in dezelfde kleur voor een total denim look! Daarnaast hebben wij ook een hele leuke denim jurk, die veel stretch heeft. Perfect voor een zomerse look in combinatie met een hoed en een zonnebril!

Ruffles

Ruffles zijn dit seizoen een van de grootste trends. Ruffles zijn vrouwelijk, leuk en geven een speelse touch aan je outfit. Ze zijn te vinden op onze jurken, tops, rokken en zelfs op broeken. Dit seizoen zien we vooral ruffles in pastelkleuren en bloemenprints. Als je wilt experimenteren met ruffles, maar niet te veel wilt opvallen, kun je het beste kiezen voor een top met ruffels of een blouse met ruffels!

Gilets

Gilets zijn terug van weggeweest. Een gilet is een mouwloos vest dat perfect is voor de zomer omdat het net genoeg warmte biedt op een koele avond. Gilets zijn er in verschillende stoffen en prints, waaronder suède, denim en katoen. Een van de grootste trends van dit seizoen zijn gilets met een boho print. Wij zijn gek op onze gilets voor festivals. Draag een gilet met een blouse eronder en een spijkerbroek in combinatie met cowboy laarzen voor de perfecte festival outfit. Ook is een gilet super leuk over een blouse naar je werk te dragen.


 

TRENDS COMBINEREN

De modewereld is voortdurend in beweging, met nieuwe trends die opkomen en oude favorieten die terugkomen. Maar het kan soms een uitdaging zijn om al deze trends samen te brengen en een stijlvolle outfit te creëren. Gelukkig zijn er enkele tips en trucs die je kunt volgen om moeiteloos verschillende modetrends te combineren!

1.   Kies één focuspunt: 

Wanneer je verschillende trends combineert, is het belangrijk om een focuspunt te kiezen. Dit kan een opvallend kledingstuk, een uniek patroon of een bijzondere accessoire zijn. Laat dit focuspunt schitteren en houd de rest van je outfit eenvoudiger en subtieler. Op deze manier voorkom je dat je outfit te druk wordt en heb je een gebalanceerde look.

2.   Contrast in texturen: 

Een geweldige manier om trends te combineren is door contrast te creëren in texturen. Mix bijvoorbeeld een luchtige kanten top met een stoer leren jasje, of combineer een zachte zijden blouse met een denim broek. 

3.   Speel met kleuren:

 Het gebruik van kleur is een krachtig middel om trends te combineren en je outfit te versterken. Probeer kleuren te kiezen die elkaar versterken, of ga voor een ton sur ton look met verschillende tinten van dezelfde kleur. Durf ook te experimenteren met contrasterende kleuren om een gedurfde en levendige uitstraling te creëren. Zorg er echter voor dat je niet te veel kleuren gebruikt, om te voorkomen dat je outfit te druk wordt.

4. Accessoires maken het af

Accessoires zijn de perfecte finishing touch om je outfit compleet te maken en verschillende trends samen te brengen. Voeg grote oorbellen toe aan een simpele basic jurk, draag opvallende schoenen bij een basic outfit of draag een hoed om je look te versterken. Accessoires kunnen een goede manier zijn om je persoonlijke stijl te laten zien! 

 

HOE BLIJF JE OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE MODE TRENDS? 

Volg modebronnen

Volg modebronnen: Volg modetijdschriften, modeblogs en mode-influencers op social media. Deze bronnen laten je vaak de nieuwste trends zien, laten je kennismaken met nieuwe ontwerpers en geven tips over styling!

Social media trends

Volg modegerelateerde hashtags en accounts op platforms zoals Instagram, Pinterest en TikTok. Door te scrollen door de feeds en het ontdekken van nieuwe looks en outfits, kun je een idee krijgen van de laatste trends en hoe je ze kunt dragen. Op de Instagram en Tiktok van Olivia & Kate geven wij je veel styling tips en laten we je de nieuwste trends zien! Wij zouden het super leuk vinden als jullie ons zouden volgen!

Modeshows en Fashionweek shows kijken

Blijf op de hoogte van mode-evenementen, zoals modeweken en shows, zowel fysiek als online. Deze evenementen laten vaak de nieuwste collecties en trends zien van merken en ontwerpers.

Winkel en window shop

Breng regelmatig een bezoek aan lokale boutiques en warenhuizen om te zien welke nieuwe kledingitems en accessoires er worden verkocht. Zelfs als je niet meteen iets koopt, kun je ideeën opdoen en trends herkennen.

Volg trendvoorspellers en modetrendrapporten: Trendvoorspellers en modetrendrapporten geven inzicht in de opkomende trends voor het komende seizoen. Ze analyseren de catwalks, streetstyle en consumentengedrag om een beeld te geven van wat populair zal worden.

TRENDY KLEDING ONLINE BESTELLEN

 Bestel jouw favoriete trend items voor 23:59 = dezelfde dag nog verzonden! Met een beetje geluk heb jij je pakketje morgen al in huis! Shop snel jouw favorieten, voor ze zijn uitverkocht want onze items vliegen de webshop uit!