Perfecte kerstdiner

Perfecte kerstdiner

PERFECTE KERSTDINER

 
Staat er een kerstdiner met je besties of familie op de planning? Wat voor outfit moet je aan, wat moet je op tafel hebben staan en welke gerechten ga jij bereiden in de keuken? Wij van Olivia & Kate houden ervan om aandacht te geven aan de kerstdagen en vertellen jou graag hoe een perfect kerstdiner er voor ons uitziet.
 

Party outfits voor kerst



Allereerst is het natuurlijk van belang dat jij een leuke party outfit aan hebt! Val lekker op in een van onze pailletten jurken of pailletten tops! Super leuk om deze items te dragen tijdens kerst. De ideale party outfit voor dames!
 
Ook hebben wij van Olivia & Kate mega leuke tops waar jij mee kan shinen tijdens jouw kerstdiner! Ga bijvoorbeeld voor de choker top met een een overslag glitter skort of met een mooie pantalon. Feestelijk en chique tegelijk! Ook is het leuk om een metallic blouse te dragen tijdens jouw kerstdiner. Deze zijn verkrijgbaar in het army groen, goud en roze! Combineer deze met een jeans of een pantalon.
 
Ben jij meer van de jurkjes? Babe, we got you! Ga bijvoorbeeld voor onze bestseller zilveren glitter one sleeve jurk. Super leuk om te dragen met een paar pump. Dit is toch een super leuke outfit voor tijdens kerst?! Ook hebben wij pailletten one sleeve jurken in verschillende kleuren. Deze zijn ideaal voor de meiden die opzoek zijn naar een glitter outfit voor kerst.
 
Voor jouw outfit moet je natuurlijk ook mooie schoenen hebben. Ga voor een paar mooie pumps om helemaal in style te gaan of ga voor een paar mooie boots. Deze passen vrijwel onder iedere outfit! Neem een kijkje op de website of kom gezellig even langs bij ons de in de winkel in Haarlem. Wij vinden het onwijs leuk om jou te adviseren en de deur uit te laten gaan met een mooie kerst outfit!
 
Om jouw kerst outfit helemaal af te maken zijn sieraden erg belangrijk! Ga voor een paar mooie statement oorbellen bijvoorbeeld. Deze zijn lekker opvallend en helemaal in de kerstsferen! Kies daarnaast voor een aantal mooie ringen, armbanden en een ketting & jij bent ready to shine!
 

Kerst tafel accessoires

Hoe leuk is het om de tafel helemaal gezellig aan te kleden? Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken op de tafel. Bij Olivia & Kate shop je de leukste kaarshouders. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren! Ziet er heel gezellig en knus uit, dus neem snel even kijkje op de website of kom gezellig langs in onze winkel in Haarlem. Naast de kaarshouders hebben wij ook leuke kaarsen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maatjes en geuren! Iedereen wordt toch gelukkig van mooie accessoires voor op tafel?!
 
Ook flesjes openmaken moet natuurlijk helemaal in style gebeuren! Neem daarom snel een kijkje op de website of kom langs in de winkel om de leukste flesopeners te shoppen! Naast het openmaken van flesjes is het natuurlijk ook super leuk om jouw wijnflessen met een mooie bottle stopper af te sluiten. Je vindt allerlei mooie gouden tafel accessoires bij ons op de website of in onze winkel in Haarlem!
 
Bloemetjes op tafel geven natuurlijk ook extra sfeer, maar hoe leuk is het om deze in een leuk vaasje te hebben staan? Ook deze zijn bij ons te koop! Check snel even de website om jouw favoriete vaas te scoren! Je shopt de leukste accessoires voor op tafel bij Olivia & Kate!
 

Recepten

Tijdens een kerstdiner zijn de lekkere hapjes natuurlijk een van de belangrijkste dingen! Wij geven jou graag de recepten van onze favoriete cocktail en dessert!
 
Cocktail:
Cosmopolitan
Recept voor 2 cocktails
 
Wat heb je nodig?
  • 80 ml Vodka
  • 40 ml Triple sec
  • 40 ml Limoensap
  • 20 ml Cranberrysap
  • Ijsblokjes
  • Cocktailshaker
  • Martiniglas
 
Hoe maak je deze cocktail?
Stap 1             Zet de cocktailglazen even in de vriezer of vul met ijsklontjes.
 
Stap 2             Vul de cocktailshaker met de ijsklontjes.
 
Stap 3             Voeg alle benodigdheden toe aan de shakebeker. Dit kan je makkelijk doen door middel van een barmaatje bijvoorbeeld.
 
Stap 4             Schud de cocktailshaker hard tot je drankje goed gekoeld is.
 
Stap 5             Schenk je drankje in het gekoelde martiniglas.
 
Stap 6             Serveer met een schijfje limoen of gekrulde sinaasappelschil.
 
Stap 7             Cheers! Geniet van de heerlijke cocktail!
 
Dessert:
Aardbeientaartjes
Recept voor 10 stuks
 
Wat heb je nodig?
  • 125 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr aardbeien
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • 180 gr boter (iets meer om in te vetten)
  • 310 gr bloem (iets meer om te bestuiven)
  • Snufje zout
  • Mixer
  • Taartvormpjes van ongeveer 12 cm
 
Bereiding
Stap 1              Doe de suiker en boter in een kom en mix door elkaar. Voeg het ei toe en vervolgens de bloem en het snufje zout. Mix met de mixer tot een kruimelig deeg. Kneed daarna alles bij elkaar tot een bal. Wikkel deze in folie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
 
Stap 2             Rasp de citroen en pers het sap eruit.
 
Stap 3             Mix de mascarpone met de citroenrasp, vanillesuiker en de slagroom tot een romig mengsel. Zet vervolgens in de koelkast tot de taartbodem is afgekoeld.
 
Stap 4             Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en doe een klein beetje bloem erin zodat het deeg niet gaat vastplakken.
 
Stap 5              Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en rol deze uit.
 
Stap 6             Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarde oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
 
Stap 7             Vul daarna met de frisse mascarpone room en beleg met aardbeien.
 
Stap 8             Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik glazuur. Besprenkel de taartjes hiermee.
 
Stap 9             Geniet van de heerlijke taartjes als dessert bij jouw kerstdiner!
recept-idee-outfit-kerst